Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:
gabriel napisał:
annas1223 napisał:
to przykre,ale dzięki
Taka Forma Pracy, jest jak najbardziej Legalna i Zgodna Zarazem z Norweskim Kodeksem Pracy .
---
Przecież Pracodawca Nie Oszukiwał jak Podpisywałaś Umowę .
Wyjaśnił na czym polega i jakie są Warunki .
---

Cymbale nie chodzi o to że taka umowa nie jest zgodna z kodeksem pracy, tylko o to że jak ktoś ma taką umowę a pracuje stale i w pełnym wymiarze godzin powinien dostać pełny etat i to też określa kodeks pracy...

Dobrze że ty jesteś taki oblatany i wszędzie dostajesz to co chcesz a nie bierzesz byle ochłapy, a jak dostałeś permittering to nawet nie upomniałeś się pracodawcy że nowego zostawia w pracy a ktoś kto dłużej pracuje w firmie leci do nav-u na zasiłek....

PIZDO durna , dostałem permiitering ponieważ NIE MA DLA MNIE pracy , Nowy pracę MIAŁ !!! / też jest teraz na permitteringu / ponieważ wykonywał co Innego Niż Ja do tej Pory ... !!! .
---
Słuchasz i czytasz , tylko z Interpretacją u ciebie krucho ...
I tyle kmiocie .
---
NA Ekstrahlelp , można pracować i więcej niż pełny etat PAJACU ... ! .
---
Ponieważ to firma potrzebuje takie stanowisko dorywcze a nie Konkretna Osoba która podejmuje się tego zadania ...!!!
---
Może w chwilach wolnych od wódki , sięgnij czasami do Lovdata i poducz się głąbie co nieco , TAK jak i JA to czynię ...
---
A wtedy będziesz może i coś mądrego mógł powiedzieć ...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
Joseph napisał:
gabriel napisał:
annas1223 napisał:
to przykre,ale dzięki
Taka Forma Pracy, jest jak najbardziej Legalna i Zgodna Zarazem z Norweskim Kodeksem Pracy .
---
Przecież Pracodawca Nie Oszukiwał jak Podpisywałaś Umowę .
Wyjaśnił na czym polega i jakie są Warunki .
---

Cymbale nie chodzi o to że taka umowa nie jest zgodna z kodeksem pracy, tylko o to że jak ktoś ma taką umowę a pracuje stale i w pełnym wymiarze godzin powinien dostać pełny etat i to też określa kodeks pracy...

Dobrze że ty jesteś taki oblatany i wszędzie dostajesz to co chcesz a nie bierzesz byle ochłapy, a jak dostałeś permittering to nawet nie upomniałeś się pracodawcy że nowego zostawia w pracy a ktoś kto dłużej pracuje w firmie leci do nav-u na zasiłek....

PIZDO durna , dostałem permiitering ponieważ NIE MA DLA MNIE pracy , Nowy pracę MIAŁ !!! / też jest teraz na permitteringu / ponieważ wykonywał co Innego Niż Ja do tej Pory ... !!! .
---

NA Ekstrahlelp , można pracować i więcej niż pełny etat PAJACU ... ! .
---
Ponieważ to firma potrzebuje takie stanowisko dorywcze a nie Konkretna Osoba która podejmuje się tego zadania ...!!!
---
Może w chwilach wolnych od wódki , sięgnij czasami do Lovdata i poducz się głąbie co nieco , TAK jak i JA to czynię ...
---
A wtedy będziesz może i coś mądrego mógł powiedzieć ...!

No tak fachowca wyjebali na permitację bo zima przyszła i roboty ni ma jak lato się ledwo skończyło.. Gamon po prostu jesteś i tyle........

Ty lovdata czytasz, po jakiemu jak ty norweskiego nie znasz!! Ta z translatorem to dopiero bajki wychodzą, zresztą nieraz już swoje "mondrości" tu popełniałeś np. to ze nie ma punktów karnych za przekroczenie prędkości jesli ktoś ma prawo jazdy wydane poza NO. i wiele innych debilu..

Permanent behov for vikarer og ekstrahjelp

I utgangspunktet vil det være lov å ansette en vikar i et nytt vikariat når det forrige er over. Dette gjelder likevel ikke hvis det er et konstant vikarbehov i virksomheten. Da vil vikaren kunne ha krav på fast ansettelse i det omfang det konstante vikarbehovet gjelder. Særlig i større virksomheter vil fravær på grunn av sykdom, permisjoner og liknende, samlet kunne gi et vedvarende behov for visse typer arbeidskraft, selv om det dreier seg om ulike vikariater. For eksempel vil en større kontorbedrift kunne ha et konstant vikarbehov for sekretærer og saksbehandlere.

Hvis en virksomhet har et permanent behov for ekstrahjelp, for eksempel lørdagshjelp i varehandelen eller helgevakter i helsevesenet, skal disse ansettes i faste deltidsstillinger.

Drøftingsplikt

Fra 1. juli 2010 er det innført en plikt for arbeidsgiver til å drøfte virksomhetens bruk av midlertidige ansettelser med de tillitsvalgte minst en gang per år. I arbeidsmiljøloven vil ”tillitsvalgt” kunne være fagforeningstillitsvalgte, verneombud, arbeidsmiljøutvalget eller andre valgte representanter for arbeidstakerne. Arbeidstilsynet fører tilsyn med at drøftingsprosessen faktisk blir gjennomført.

dokładnych czasów i wytycznych nie ma tutaj, ale w powyższym przypadku ewidentnie widać że ananas pracowała na stałe i idąc do prawnika (inspekcja pracy na 90% by to olała) dostała by stałą umowę o prace... tylko po co? lepiej szukać innej pracy jak taki pracodawca kombinator...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok